http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2024/07/12/2024-07-12_922/images/images-17224.jpg

У ДІТЛАХІВ – ЦИФРОВЕ ДИТИНСТВО, У БАТЬКІВ – СЕРЙОЗНІ ПРОБЛЕМИ!

12.07.2024

Щоб там хто не казав, а  смартфони сьогодні  стають проблемою для всіх педагогів та батьків. Через них увага дітей розсіюється, а школярі все частіше сподіваються не на свої сили, а на можливості технологій. Вже зараз лікарі б`ють на сполох про виражену цифрову залежність, яка шкодить незрілій дитячій нервовій системі, де процеси збудження переважають над гальмуванням і використання гаджетів ще більше провокує негативний вплив на психічне здоров`я дітей.

Отже, якщо ви, шановні батьки, помічаєте у своєї дитини ознаки збудження нервової системи, такі як порушення сну або сіпання очима, тіки або ходу на носках, вже лише одне виключення смартфона  чи обмеження користування  ним   принесе  користь.

Пам’ятайте:  діти наслідують поведінку дорослих, тому, будуючи здорові взаємини між дітьми та їхніми  електронними друзями, намагайтесь привернути дитячу увагу до мистецтва, догляду за рослинами та тваринами, прогулянки на свіжому повітрі, тобто, намагайтеся зацікавити дитину більш корисними справами для здорового способу життя, що не шкодить інтелектуальному розвитку дитини та зменшить бажання так часто перебувати в просторі інтернету.

Відвертаючи дитину від цифрового світу, спонукаючи до нових відкриттів, будьте готові до великої кількості запитань, на які вам треба буде знаходити відповіді, тут вам на допомогу прийдуть гуртки, секції, зустрічі з іншими дітьми, репетитори, книги та настільні ігри. Спонукайте дитину до фізичної активності  замість пасивного перегляду відео, виділіть у домі місця вільні від гаджетів -  дитина має розуміти, як планувати свій час без шкоди для здоров`я.

Разом з тим ви маєте розуміти, що просто забрати у дитини телефон, нічого не запропонувавши натомість, – лише сприяти її залежності. Отже, насамперед  потрібно розставити пріоритети на користь дитини.



Читайте також



ОГОЛОШЕННЯ!

09.08.2024

Починаючи з 8 серпня 2024 року у тестововму режимі запрацював  новий сайт Дунаєвецької міської ради...

Детальніше...