Увага!!! З 01-11-2024 змінюється офіційна поштова скринька на official@dunrada.gov.ua.

НАЗАВЖДИ ДОДОМУ...

25 червня, у Дунаєвецьку громаду «на щиті» назавжди повернувся Захисник командир першого мотопіхотного відділення першого мотопіхотного взводу другої мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону, молодший сержант - МОМОТОК Геннадій.

Народився Герой 13 лютого 1968 року в селі Тутовичі Рівненської області. Закінчив місцеву школу. Геннадій зростав у багатодітній сім’ї, де виховувалось семеро дітей. У 1983 році вступив до Лунінецького ПТУ у Білорусі, здобув спеціальність «токар-фрезерувальник». У 1986 році Геннадій Момоток був призваний до лав армії. Згодом одружився. З дружиною Валентиною виховували двоє дітей. Працював вантажником на Хмельницькій АЕС.

Але через деякий час, разом з сім’єю переїхав у село Вихрівка, так як територія, де народився захисник постраждала внаслідок аварії на ЧАЕС. Геннадій Андрійович пішов працювати механіком по водопостачанню у місцевому фермерському господарстві «Козацька долина». Далі сім’я переїхала на постійне місце проживання у місто Дунаївці. До 2021 року працював по найму на будівництві.

Геннадій Андрійович обрав для себе непростий шлях Воїна-Захисника. 19 березня 2021 року призваний на військову службу та підписав контракт з військовою частиною міста Яворів, ставши у стрій наших захисників ще до початку повномасштабного вторгнення росії.

26 березня 2022 року, під час відбиття наступу в населеному пункті Попасна, що на Луганщині та внаслідок обстрілу противником із реактивної системи залпового вогню «ГРАД», під час ближнього бою та спроби прориву з боку противника Геннадій Момоток зник безвісти. Подальша доля була не відома. Рідні втратили з ним зв’язок.

Родина до останньої хвилини сподівалася, що станеться диво і Геннадій нарешті зателефонує. Два роки рідні та близькі надіялись на диво… Але на жаль минулого тижня отримали страшну звістку - найгірше підтвердилось…

Смертю хоробрих загинув люблячий чоловік, дорогий батько, найкращий у світі син, брат, турботливий дідусь і просто хороша людина. Велике горе для всіх, хто його знав.

Поховали Захисника на місцевому кладовищі.

У цій страшній війні Україна втрачає своїх найкращих синів і доньок, а рідні втрачають найдорожчих серцю людей. Ми усвідомлюємо якою надто високою ціною дається нам ця Перемога. Нехай світла пам’ять про мужнього Воїна, назавжди залишиться в серцях людей!

Герою слава і вічна пам’ять!

Новини
Засідання робочої групи по молодіжній раді
28.10.2024 16:26
Сьогодні під головуванням заступника міського голови Валентини ЧЕКМАН відбулось засідання робочої групи по молодіжній раді. З 4 по 20 жовтня 2024 року тривав відбір кандидатів до…
Повідомляємо про смерть Захисника!
28.10.2024 11:31
З глибоким сумом повідомляємо, що 27 жовтня після важкої хвороби🕯помер наш земляк, житель с. Синяківці Кушнір Вадим Володимирович, 1981 року народження. До військової служби був призваний 5 жовтня…
80–та річниця визволення України від фашистських загарбників
28.10.2024 11:23
Сьогодні, 28 жовтня, ми відзначили 80-ту річницю з Дня визволення України від фашистських загарбників. В цей день ми вшанували тих, чия боротьба і героїзм сприяли звільненню України від нацистів. …