Увага!!! З 01-11-2024 змінюється офіційна поштова скринька на official@dunrada.gov.ua.

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ ТА БЕЗПЕКА МЕШКАНЦІВ ПІД ЧАС ВІЙНИ – ЦЕ НАШ ПРІОРИТЕТ!


9 жовтня 2024 року в Дунаєвецькій міській територіальній громаді в приміщенні готельно-ресторанного комплексу «BEST» відбувся форум громад Хмельницької області «Безпека та Захист України», ✅організований Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад», ГО «Центр освітніх реформ «НАШІ ДІТИ» за партнерства Державної служби України з надзвичайних ситуацій, на тему "Безпека населення в умовах війни. Співпраця ДСНС та громад".

🔹Дунаєвецьку громаду представила міський голова Веліна Заяць, яка в свою чергу є заступником голови Всеукраїнської Асоціації ОТГ, голова Хмельницького регіонального відділення та голова платформи «Освіта» Всеукраїнської Асоціації ОТГ.

На заході було обговорено ряд питань, що стосувались:

📌розвитку безпекової інфраструктури громад, шляхом утворення пожежно-рятувальних підрозділів добровільної та місцевої пожежної охорони;

📌безпеки в освітньому середовищі в умовах війни;

📌формування стійких життєвих навичок у дітей.

✔️Крім того, у рамках заходу відбулась презентація результатів проєкту «Герої серед своїх» та була представлена експозиція з інноваційними безпековими рішеннями від світових лідерів ринку та українських виробників.

🧑‍🧑‍🧒‍🧒Не сумувала і шкільна малеча Хмельниччини. На заході було проведено турнір шкільної Ліги «QUIZ ДІТИ. БЕЗПЕКА» для учнів десятьох громад Хмельницької області: Городоцької, Дунаєвецької, Кам'янець-Подільської, Летичівської, Меджибізької, Новоушицької, Сатанівської, Сахновецької, Чемеровецької та Ярмолинецької.

⭐️«Quiz» – означає короткий тест. Гра «Quiz Діти» - це відповіді на запитання за шкільною програмою, але в динамічній і веселій формі. Ведучими в проєкті «Quiz Діти» були відомі шоумени з «Ліги сміху».

✅Проведено урок безпеки для школярів від фахівців ГУ ДСНС України в Хмельницькій області.

✔️Основна ціль – формування активної громадської позиції, впровадження ігрового освітнього середовища в процес навчання.

👏🏼Висловлюємо подяку команді Видавництва Країна Мрій за ті незабутні емоції, які панували в залі. Енергетика, очі дітей, що світилися радістю, були незабутніми!

🔸Загалом, проведений сьогодні форум, мав на меті об’єднати представників усіх громад та присутніх працівників структур задля координації щодо забезпечення безпеки населення та реалізації викладання безпекового компоненту в закладах освіти – вивчення предмету «Захист України».

🇺🇦Наша країна переживає складні часи, і питання захисту людей від загроз воєнного стану щодня набувають критичного значення. Безпека - це основа, на якій тримається наше суспільство, і сьогодні кожен з нас відіграє ключову роль у її забезпеченні. Лише об’єднавши ресурси, знання та зусилля, ми зможемо вистояти та забезпечити надійний захист для наших громадян.

👏🏼Дякуємо учасникам, галузевим експертам, партнерам та співорганізаторам за продуктивний діалог, пошук ефективних рішень, спільних дій та можливостей.

🔰Наша сила - в єдності!

Новини
Всеукраїнська Асоціація ОТГ запропонувала закріпити 64% ПДФО громадам на постійній основі з наступним підняттям до 75%
28.10.2024 09:59
Фінансова стабільність і незалежність громад – це основа успішної децентралізації влади в Україні. В умовах війни та економічних викликів питання формування місцевих бюджетів стає ще більш актуальним…
ЯКІ РОБОТИ ПРОВОДИЛИСЬ КОМУНАЛЬНИМИ СЛУЖБАМИ ДУНАЄВЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ПРОТЯГОМ ЦЬОГО ТИЖНЯ?
25.10.2024 15:27
📌Зокрема: КП «МІСЬКВОДОКАНАЛ»: Ліквідація пориву на водопровідній мережі по вул. Рогульського. Ремонт зворотного клапана на водонасосній станції. Ремонт каналізаційного колектора на…
Українська – мова сильних і незалежних: працівники Дунаєвецької міської ради долучилися до написання Радіодиктанту національної єдності 2024
25.10.2024 14:22
Щороку тисячі людей обʼєднуються одночасно в різних куточках України й світу, щоб написати Радіодиктант національної єдності. У рамках відзначення Дня української писемності та мови, працівники…