Основні завдання



  • виконання Конституції та законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, рішень міської ради;
  • забезпечення законності та правопорядку;
  • додержання прав і свобод громадян;
  • виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, програм охорони довкілля, а в місцях компактного проживання корінних народів і національних меншин - також програм їх національно-культурного розвитку;
  • підготовка та виконання місцевого бюджету;
  • звіт про виконання бюджету та відповідних програм;
  • взаємодія з іншими органами влади і місцевого самоврядування;
  • реалізація інших наданих повноважень.

Основною формою роботи виконавчого комітету є його засідання, які проводяться у третій четвер щомісячно. При необхідності міським головою скликаються позачергові засідання виконавчого комітету. Веде засідання міський голова. В разі відсутності міського голови, його повноваження щодо забезпечення роботи виконавчого комітету виконує заступник міського голови.

Виконавчим комітетом приділяється значна увага роботі зі зверненнями громадян. Це пов'язано з тим, що останнім часом тема звернень набула особливої актуальності, що пояснюється перш за все підвищенням соціально-правової культури українського суспільства. Найбільше у зверненнях порушуються питання щодо роботи комунального господарства, соціального захисту та вирішення земельних питань. Звернення громадян, які надходять до виконавчого комітету, вчасно розглядаються, для їх вирішення вживаються конкретні заходи.

Виконком Дунаєвецької міської ради та депутати міської ради відповідально відносяться до розробки та виконання плану роботи виконавчого комітету, який включає у себе перелік робіт по благоустрою міста, ремонту та реконструкції об'єктів комунальної власності, координацію роботи комунальних підприємств, заходи, направлені на покращення економічного та соціального становища мешканців територіальної громади, на виконання доходів міського бюджету.

Виконавчим комітетом міської ради погоджено та забезпечено умови для проведення зборів, мітингів на території міста, що дає змогу організовано проводити акції суспільно-політичного характеру та релігійного спрямування.

При виконавчому комітеті створена адміністративна комісія під головуванням заступника голови виконавчого комітету, завданням якої є розгляд питань з адміністративних правопорушень.

Інформація про окремі питання роботи міської ради та виконавчого комітету висвітлюється через газету "Дунаєвецький вісник", на даному сайті та на дошці оголошень міської ради.