Е-Декларування



Матеріали щодо заповнення е-декларацій, які розміщені на вебсайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі – Національне агенство): https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/;

  • роз’яснення Націанального агентства щодо е-декларування із можливістю пошуку по тексту: http://bit.ly/3a2Rlbt;
  • онлайн курс, який допоможе заповнити е-декларацію «Просто про е-декларування»: https://cutt.ly/8zM6rtV;
  • ресурси сторінки Офісу розбудови доброчесності, де можна дізнатися як правильно заповнювати е-декларації й отримати відповіді на запитання «що, де, коли і як?»: https://cutt.ly/yz1usdu;
  • ресурси сторінки Facebook Офісу розбудови доброчесності: https://www.facebook.com/prosvita.nazk;
  • ресурси сторінки Facebook Національного агентства: https://www.facebook.com/NAZKgov;
  • ресурси Telegram каналу Національного агентства: https://t.me/NAZK_gov_ua;

Дані контакт-центру для допомоги декларантам: +38(044)200–06–94 та електронної скриньки для вирішення технічних питань: support@nazk.gov.ua.

 

Положення законодавства щодо персональної відповідальності особи за порушення вимог фінансового контролю

  • За умисне неподання суб’єктом декларування е-декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ст. 366-3 Кримінального кодексу України, діє з 30.12.2020).
  • За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Звертаємо увагу, що встановлення факту неподання чи несвоєчасного подання е-декларації має наслідком внесення за рішенням суду суб’єкта декларування до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.