http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2024/03/21/2024-03-21_7558/images/images-70913.jpg

ВОДА ДЛЯ МИРУ

21.03.2024

22 березня  ми щорічно відзначаємо Всесвітній день водних ресурсів  (World Water Day), запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН в 1993 році. Тема Всесвітнього дня води у 2024 році:  «Вода для миру».

З нагоди відзначення Всесвітнього дня води на сайті ООН було опубліковано звернення до країн і народів, в якому зазначалося: «Процвітання і мир залежать від води. Оскільки країни керують зміною клімату, масовою міграцією та політичними заворушеннями, вони повинні поставити водну співпрацю в центр своїх планів. Вода може вивести нас із кризи. Ми можемо сприяти гармонії між громадами та країнами, об’єднавшись навколо справедливого та сталого використання води – від Конвенцій ООН на міжнародному рівні до дій на місцевому рівні.

Оскільки наслідки зміни клімату зростають і чисельність населення зростає, існує нагальна потреба всередині та між країнами об’єднатися навколо захисту та збереження нашого найціннішого ресурсу.

Громадське здоров’я та процвітання, продовольча та енергетична системи, економічна продуктивність та цілісність навколишнього середовища – усе це залежить від добре функціонуючого та справедливо керованого водного циклу.

Відігравайте свою роль, станьте частиною глобальної кампанії «Вода заради миру». Потрібно, щоб усі – від окремих людей і сімей до компаній і урядів – робили все можливе, щоб співпрацювати у сфері води та прокладати шлях до більш гармонійного суспільства.

Цього Всесвітнього дня води ми всі маємо об’єднатися навколо води та використовувати воду для миру, закладаючи основи більш стабільного та процвітаючого майбутнього».

 



Читайте також



КОЛИ МИ ЄДИНІ - МИ НЕПЕРЕМОЖНІ!

26.04.2024

Жителі старостинських округів вкотре долучились до формування допомоги для жителів Сумщини та Харківщини...

Детальніше...


ДУНАЄВЕЦЬКЕ КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ОТРИМАЛО АВТОМОБІЛЬ

26.04.2024

Сьогодні, Камʼянець-Подільська районна рада передала на баланс КП «Міськводоканал» Дунаєвецької міської ради...

Детальніше...