http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2024/04/10/2024-04-10_7650/images/images-71710.jpg

ЦЕ ПОВІДОМЛЕННЯ СТОСУЄТЬСЯ УСІХ МЕШКАНЦІВ НАШОЇ ГРОМАДИ!

10.04.2024

З настанням весни, прийшли теплі погожі дні. Розпочато весняно-польові роботи в полі, люди наводять лад на присадибних ділянках та городах тощо. Проте часто невід’ємною частиною цього в населення стане спалювання торішнього листя, сухої трави, дрібного сміття.

Прикро, що деякі громадяни нехтують правилами пожежної безпеки і цим не лише додають роботи рятувальникам, а й шкодять довкіллю. Через чиюсь необачність невеликий вогник переростає у неконтрольовану пожежу, в якій гине все живе: від рідкісних рослин та комах, до птахів і звірів. І це вже не говорячи про їдкий дим, яким ми змушені будемо дихати зі шкодою для здоров’я.

Недбало кинутий недопалок цигарки, іскра від погано залитого багаття, небезпечні пустощі з вогнем також можуть стати причинами виникнення масштабних пожеж в природних екосистемах, ліквідовувати, які нерідко доводиться силами аварійно-рятувальних підрозділів.

Тож закликаємо громадян не спалювати суху траву та сміття! Не завдавайте шкоди здоров’ю і навколишньому середовищу! Щоб не трапилось лиха, варто дотримуватись елементарних правил поведінки.

І пам'ятайте, бажання спалити тогорічний сухостій може значно спустошити не лише флору та фауну, а й ваш гаманець! За самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Якщо ви стали свідком загоряння на відкритій території – спробуйте погасити її самотужки з допомогою підручних засобів. Якщо пожежа набрала сили – терміново телефонуйте в оперативно – рятувальну службу за но



Читайте також



 НОВИНИ БЛАГОУСТРОЮ

01.05.2024

Благоустрій та санітарна очистка територій населених пунктів громади – справа актуальна та потрібна...

Детальніше...


ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНОГО СЕЗОНУ  2024 “ДУНАЇВЦІ ЕКО”

01.05.2024

 Коли ще можна спробувати зануритись в історію, археологію, культуру і мистецтво нашого народу, як не на відкритті нового туристичного сезону?!...

Детальніше...