http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2024/08/08/2024-08-08_6388/images/images-54396.jpg

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ОБОВ’ЯЗКОВЕ УКЛАДАННЯ ДОГОВОРУ НА ВИВІЗ СМІТТЯ

08.08.2024

Громада — це тисячі дворів та приватних будинків, одна спільна, велика оселя для всіх і кожного, чистота якої починається із сумлінного ставлення її мешканців до довкілля, поваги до себе та оточуючих, злагодженої роботи комунальної служби, місцевої влади та пересічних громадян. Тобто чистота територіальної громади - спільна справа всіх її жителів.

Відповідно до Законів України «Про благоустрій населених пунктів», «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги» проводиться підписання договорів на вивезення твердих побутових відходів.

Закликаємо всіх відповідально віднестись до збереження довкілля в нашому спільному домі - нашій громаді. Нагадуємо, що укладання договору на вивіз твердих побутових відходів є ОБОВ’ЯЗКОВИМ

Відсутність договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про управління відходами», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території населених пунктів Дунаєвецької міської ради і тягне за собою адміністративну відповідальність.

Своєчасно сплачені вами кошти за послугу з вивозу сміття:

  • це виплачена заробітна плата водію та вантажникові, в яких є діти та онуки;
  • це заправлений пальним сміттєвоз (дизпаливо), який працює за маршрутами з протяжністю 36 км;
  • це робота трьох самоскидів ГАЗ 5312, ГАЗ 3307 та ЗИЛ ММЗ 4502 які працюють на бензині та на газу, та одного екскаватора навантажувача БАМ 2014 який працює на дизельному паливі;
  • це підгортання сміттєзвалища за допомогою бульдозера ZOOMLION ZD160-3 з відвалом, який працює на дизельному паливі та один працівник, який упорядковує та стежить за пожежною безпекою на сміттєзвалищі.
  • це своєчасно вивезене сміття на полігон зі 85 контейнерів для ТПВ об'ємом 1,1 куб.м кожен та 35 контейнерів для ТПВ об'ємом 0,75 куб.м
  • це щотижневий збір відсортованих жителями пет-пляшок з 9 сітчастих контейнерів;
  • це заробітна плата працівнику, який сортує і пресує пет-пляшки для здачі їх на переробку.

За виручені кошти від здачі вторсировини ремонтуються баки для сміття. Звісно, ті що підлягають ремонту. Щоб поставити замість пошкодженого інший бак, потрібно як мінімум 11 000 грн., щоб його купити...

Отже, поговоримо з вами на цю тему у форматі відповідей на найчастіші запитання жителів:

Як я можу довести, що зі мною діти давно не живуть?

Щоб КП ДМР «Благоустрій Дунаєвеччини» вам не нараховув плату за тих осіб, які у вас не проживають – вам потрібно пред’явити довідку про склад сім’ї в якій зазначено від якого числа, року, місяця особа не проживає за даною адресою для укладення індивідуального договору.

Я цього не знав…

Споживач зобов’язаний укласти договір на надання житлово-комунальних послуг (на вивезення побутових відходів), підготовлений виконавцем на основі типового договору - ч.1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»

Відмова споживача від укладання договору з виконавцем комунальної послуги не звільняє його від обов’язку оплати фактично спожитої комунальної послуги наданої таким виконавцем - ч. 5 ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Що мені за це буде?

Відповідальність за не укладання договору – це накладення штрафу на громадян - від 340 грн до 1360 грн, на посадових осіб та підприємців - від 850 грн до 1700 грн. Це регламентує стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів».

Скільки конкретно мусить сплатити порушник визначає адмінкомісія при Дунаєвецькій міській раді. Ця комісія розглядає питання на підставі складеного протоколу про адмінправопорушення. Порушник має право оскаржити в суді рішення комісії.

У який спосіб сплатити за послугу з вивезення сміття?

Є кілька способів це зробити - ви обираєте самі, як вам найзручніше:

- онлайн через сайт Privat 24

- через будь-який банківський термінал або в касі будь-якого банку

- у касі відділення Укрпошти.

Ваше питання залишилося без відповіді?

Звертайтеся у КП ДМР «Благоустрій Дунаєвеччини» за адресою: Хмельницька обл., Кам’янець-Подільський район, м. Дунаївці, вул. Соборна, 11, тел. (068) 363 28 33, ел.пошта blagoystrijdynai@i.ua. на нього разом знайдемо відповідь.



Читайте також



ОГОЛОШЕННЯ!

09.08.2024

Починаючи з 8 серпня 2024 року у тестововму режимі запрацював  новий сайт Дунаєвецької міської ради...

Детальніше...


ВОЛОНТЕРСЬКА СИЛА: ГРОМАДА ДОПОМАГАЄ ВОЇНАМ НА ПЕРЕДОВІЙ

08.08.2024

Мешканці Голозубинецького, Лисецького та Мушкутинецького старостинських округів через...

Детальніше...