http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2024/06/11/2024-06-11_9001/images/images-81891.jpg

ЗМЕНШУЄМО СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ: МІСЦЕВІЙ ВЛАДІ ПОСТАВЛЕНО ЗАВДАННЯ

11.06.2024

 

Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про забезпечення всіма органами державної влади зменшення споживання електроенергії в період до 31 грудня 2024 року.

Забезпечити економію електричної енергії у приміщеннях, а також підпорядкованим їм органам, підприємствам, установам, організаціям, зокрема шляхом припинення використання кондиціонерів повітря, зовнішнього освітлення будівель та прилеглої території та освітлення зовнішньої реклами.

Виняток — до закладів охорони здоровʼя, субʼєктів господарювання, для яких кондиціювання повітря є частиною технологічного процесу, а також технічних заходів організації дорожнього руху.

Дунаєвецька громада знижує навантаження на енергосистему. В темну пору доби буде вимкнено вуличне освітлення. Також закликаємо бізнес обмежити використання кондиціонерів та іншого енергомісткого обладнання, яке не критичне для виробничої діяльності, послабити зовнішнє освітлення, рекламні вивіски тощо.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі. Тому Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.



Читайте також



 ВІДБУЛАСЬ СПІЛЬНА НАРАДА

01.07.2024

Під головуванням міського голови Веліни Заяць відбулись спільні наради за участі... 

Детальніше...