Різдвяні традиції
Особливим святом для українців є Різдво Христове. Від покоління до покоління у кожній родині в різних куточках України зберігаються та передаються традиції святкування Різдва, підготовки до Святвечора, оформлення святкового столу та приготування символічних страв.
Проведення різноманітних майстер-класів у Міському центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Ластівка» уже стало традицією. Напередодні Різдва Христового для вихованців центру було проведено майстер –клас «Приготування «багатої» куті», на якому діти вчилися готувати страву за рецептом наданим Хмельницьким обласним науково- методичним центром культури і мистецтва. Інгредієнти цієї куті є традиційними для Хмельниччини.
Діти з цікавістю перебирали обмолочену пшеницю, подрібнювали горіхи, терли у макітрі мак, адже зварена пшениця символізує життя, тертий мак та горіхи - достаток у родині, мед - здоров`я і благополуччя.
Подібні заняття навчають дітей з особливими потребами сконцентровувати свою увагу, працювати у групах, розвивають їх уяву та є хорошою нагодою для спілкування.
Кожен доклав максимум зусиль, щоб кутя була смачною.
Сподіваємось, батьки оцінять вміння юних кулінарів.
Для усіх бажаючих, ділимось рецептом приготування куті з Хмельниччини
Інгредієнти:
Пшениця товчена – 0,5 кг.;
Вода – 3 л.;
Мак – 300 гр.;
Мед – 200гр. ;
Родзинки – 100 гр.;
Халва – 200 гр.;
Горіхи – 200 гр. ;
Сухофрукти – 100 гр.;
Цукор – 100 гр.