http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2023/08/25/2023-08-25_6841/images/images-72435.jpeg http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2023/08/25/2023-08-25_6841/images/images-29119.jpeg http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2023/08/25/2023-08-25_6841/images/images-37581.jpeg http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2023/08/25/2023-08-25_6841/images/images-94049.jpeg http://dunrada.gov.ua/uploadfile/archive_news/2023/08/25/2023-08-25_6841/images/images-9349.jpeg

ЗМІНЮЄМО ХАРЧУВАННЯ РАЗОМ!

25.08.2023

Харчування дітей у школах та садочках — це не тільки питання здоров'я, а й креативності. Як зробити так, щоб їжа була смачною, різноманітною та відповідала нормам? Як поєднати улюблені страви дітей з вимогами законодавства? Як розвивати професійні навички працівників харчоблоків закладів освіти та стимулювати їхню творчість?

Ці та інші питання обговорювалися під час семінарів – практикумів, організованих управлінням освіти молоді та спорту Дунаєвецької міської ради 24 - 25 серпня, за темою «Технології приготування страв з циклічного меню». 

Платформою для обміну досвідом стали Дунаєвецький ліцей №1 та Чаньківський ЗДО «Сонечко».

Були обговорені питання, що стосуються технології приготування страв, норм харчування, виконання, замовлення, а також зберігання продуктів.

Родзинкою заходу став майстер-клас від кухарів Лігоцької Алли Дмитрівни та Юрок Наталії Вікторівни.

Шеф - кухар Дунаєвецького ліцею №1, запропонувала учасникам приготувати кус-кус з овочами, салат з запеченої груші, кус-кус із овочами, рибу тушковану з овочами в томатному соусі, напій з лимонів та апельсинів.  

Кухар Чаньківського ЗДО провела майстер-клас з приготування салату з м’якого сиру та томатів, сочевиці з спеціями, рибні стейки, компот з ягід та м’яти. 

Учасники семінарів-практикумів також мали змогу поділитися своїм досвідом роботи в харчоблоках громади, розповісти про свої досягнення та зміни в харчуванні. Продемонстрували свої творчі та новаторські ідеї. 
Практичний захід, дав можливість отримати нові знання, цікавий досвід та найголовніше об’єднати зусилля для поліпшення харчування здобувачів освіти Дунаєвецької ТГ, що своєю чергою, сприяє розвитку ідей та поліпшенню якості харчування дитячих колективів.



Читайте також





Мистецтво – це відображення дійсності через призму бачення творця

21.06.2024

Сьогодні у нашому музеї стартувала виставка "Кірхи України"...

Детальніше...